Basic education on rock and ice

Dachstein
Sa 22.06.2019 - So 23.06.2019

Buchungscode: n190662

Course taught in English language!

Two days in Dachstein´s mountainous region! There we find perfect terrain to train your skills on both rock and ice. You will learn the basics of mountaineering: hiking in high-mountain regions, walking on glaciers, climbing via ferrata, navigation, and much more. We meet on saturday morning at the bottom station of the Dachstein Südwand cable car and cross glaciers and climb rocks to reach Adamek-Hütte (2.196m) where we spend the rest of the day and the next one practicing our skills and enjoying the time high up in the mountains, before we return back to the cable car.

www.alpineclubvienna.org
Requirements: T2, K2 (Rough areas, broken rocks and boulder fields are not a problem for me. I am sure-footed and free of dizziness) ---> Erläuterung zu Anforderungskürzel
Mo. 17.06.2019 18:30
Max. Gruppengröße:

Bergführer Team Adamek - Hütte

What you get for the costs:
Leader fee, dinner, breakfast and accommodation on Adamek-Hütte for 1 night
Juniorenpreis:
Ermäßigter Preis für Jugendliche, die das 18. und Studenten, die das 27. Lebensjahr noch nicht vollendet haben - bitte bei der Anmeldung bekannt geben!
Fr. 07.06.2019
closing date

Webcams

Freizeitpartner finden