ACHTUNG: Diese Veranstaltung ist bereits vorbei oder wurde gelöscht. Eine Anmeldung ist daher nicht mehr möglich!
Skitouring-Course taught in English - For ski mountaineers

Skitouring-Course taught in English

For ski mountaineers
Mehrlhütte - Nockberge
Mi 17.02.2021 - So 21.02.2021

Buchungscode: n210020

Course taught in English language!

The cosy Mehrlhütte will be our base for the course, from which there are many possibilities for short to mid-length ski tours. During these ski tours, you will learn the aspects of the planning and execution of your own ski tours.

Programm: Planning of tours, recognize avalanche-terrain, everything about rescuing from avalanches - most during the 4 days outside!! Evenings with some theory and planning of the next day!

Course starts Wed. Evening on Mehrl Hütte!

---> Unser gesamtes Skitouren- und Skitechnikausbildungsprogramm
Requirements: ST2, K1-2, some experience in ski mountaineering and off-piste skiing
---> Erläuterung zu Anforderungskürzel
VB:
Mo. 01.02.2021 18:00
preliminary meeting for planning and organization
A:
Fr. 29.01.2021
Until the 22th January you may only enrol for the course if you are member of the alpineclubvienna.org!
Equipment: participants need skitouring skis, they are NOT included in the costs!

What you get for the costs:

Leader fee, presentations, additional material, including rental fees for beacon, shovel and probe (If required, please let us know when you register, pick up at Rotenturmstraße )